Petali Λευκό, Διαμαντάκης
Πετάλι Ασύρτικο 2020
Η ποικιλία Ασύρτικο είναι μια από τις πιο διαδεδομένες λευκές ποικιλίες σταφυλιού στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ποικιλία προέρχεται από το νησί των Κυκλάδων, τη Σαντορίνη. Τα τελευταία 25 χρόνια, το Ασύρτικο έχει κατακτήσει και τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και πλέον καλλιεργείται τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο όπως είναι η Κρήτη. Το Ασύρτικο είναι μια ποικιλία η οποία μπορεί να καλλιεργηθεί σε συνθήκες αρκετά ξηρές γεγονός που κάνει το νησί της Κρήτης τον ιδανικό τόπο καλλιέργειας.
Οινοπoίηση
Κλασσική λευκή οινοποίηση, σε χαμηλές θερμοκρασίες (16οC). Ωρίμανση χρονικής διάρκειας 3 μηνών στις οινολάσπες (sur lies), ακολουθούμενη από την εμφιάλωση
Ζύμωση
Δοχείο Ζύμωσης: Ανοξείδωτη δεξαμενή
Θερμοκρασία Ζύμωσης: 14-18˚C
Χαρακτηριστικά Αμπελώνα Περιοχή παραγωγής: Κάτω Ασίτες Ηράκλειο Κρήτη
Ονομασία αμπελώνα: Κορφή, Καμίνια
Σύσταση εδάφους: Ασβεστολιθικά
Υψόμετρο: 430m - 550m
Απόδοση ανά στρέμμα : 700 – 1000 Kg ανά στρέμμα.
Ποικιλία: Ασύρτικο 100%
Αριθμός παραγωγής φιαλών: 6500
Γευσιγνωσία
Απαλό, κίτρινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών, λουλουδιών, κρητικών βοτάνων όπως θυμάρι και ρίγανη. Η υψηλή οξύτητα το καθιστά δροσερό και τραγανό. Η τρίμηνη ωρίμανση στις οινολάσπες, προσδίδει στο κρασί μεγαλύτερο βάθος και πολυπλοκότητα που καταλήγουν σε μια επίγευση μεγαλύτερης διάρκειας με κύριο γνώρισμα μια αίσθηση μεταλλικότητας.
Σερβίρισμα
Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-13οC και μπορεί να συνοδεύσει, θαλασσινά, όστρακα, ψάρια και καπνιστά τυριά.
Χημική Ανάλυση Ποσοστό αλκοόλ: 13,3%
Βραβεία
The Wine Merchant Top 100 2019
Διαμαντάκης Ασύρτικο 2018
Sommelier Choice Awards 2019
Διαμαντάκης Ασύρτικο 2018, ασημένιο μετάλλιο
Decanter World Wine Awards 2020
Διαμαντάκης Ασύρτικο 2018, χάλκινο μετάλλιο
Decanter World Wine Awards 2021
Διαμαντάκης Ασύρτικο 2020, χάλκινο μετάλλιο
διαθέσιμο