Προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουμε την ποιοτική και γευστική θέση της Ρετσίνας, διαλέξαμε προσεκτικά έναν εκλεκτό Ροδίτη, από ξηρικούς αμπελώνες της ημιορεινής Κορινθίας, με ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις (900 κ), και εφαρμόσαμε όλους τους κανόνες της σύγχρονης οινοποίησης προσθέτοντας ταυτόχρονα μία ελεγχόμενη ποσότητα ρετσίνι από πεύκα Pinushalepensis.
Το αποτέλεσμα είναι μία νέα Ρετσίνα με χρώμα λευκοκίτρινο και πράσινες ανταύγειες. Γεύση δροσερή που ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στο σταφύλι και το πεύκο, ενώ λεμόνι και αίσθηση μαστίχας συνυπάρχουν ισότιμα χωρίς τάσεις επικυριαρχίας.
Πρόκειται για ένα κρασί που μπορεί να συνοδεύσει αρμονικά εκείνα τα άνευ πρωτοκόλλου αλλά τόσο λατρευτά, πληθωρικά – και ελαφρώς άναρχα – ελληνικά γεύματα, εκεί που ο τσίρος συναντά χωρίς ενοχές τον μπεκρή μεζέ!