ΤΟ ΚΡΑΣΙ : Εμφιάλωση στις αρχές Μαρτίου, το κρασί εκφράζει φρεσκάδα και τραγανότητα.
TERROIR : Τα εδάφη βρίσκονται μεταξύ Wintzenheim και Turckheim και αποτελούνται κυρίως από άμμο, βότσαλο λάσπη και πλάκες αργίλου. Από αυτόν τον αμπελώνα προέρχονται κρασιά που είναι απαλά και ευκολόπιοτα.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Τα σταφύλια μαζεύτηκαν με το χέρι και συμπιέστηκαν πολύ αργά σε πνευματικές πιέσεις για 5-8 ώρες για να δώσουν ένα καθαρό γλεύκος και μια ευεργετική ποσότητα επαφής με τον φλοιό.Στη συνέχεια μεταφέρθηκε το γλεύκος σε θερμο-ρυθμιζόμενες δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα, ο χυμός ξεκίνησε μια φυσική ζύμωση χρησιμοποιώντας μόνο τη δική της φυσική μαγιά που διήρκεσε για ένα μήνα. Η ζύμωση έγινε αρχικά με ελεγχόμενη θερμοκρασία αλλά τελικά αφέθηκε να προχωρήσει με τον δικό της ρυθμό για να επιτρέψει στο κρασί να αναπτύξει τον δικό του χαρακτήρα και πολυπλοκότητα. Το κρασί σταθεροποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές φυσικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και, μετά από ένα πολύ ήπιο φιλτράρισμα, εμφιαλώθηκε τον Μάρτιο πριν από τη ζέστη του καλοκαιριού για να διατηρήσει το φυσικό ανθρακικό αέριο (ένα φυσικό αντιοξειδωτικό)
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Pinot blanc
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: Περιεκτικότητα σε αλκοόλ : 12% vol.
Υπολειμματική ζάχαρη (g / l) : 2 g / l Οξύτητα (g / l) : 4,9 g / l Ηλικία αμπέλου : 35 χρόνια Αποδόσεις : 50 hL / εκτάριο
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ : Συνοδευέται ιδανικά με ψάρια, όστρακα, ωμά λαχανικά και κρεμώδη τυριά.
|